အုန္းရည္ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ရရွိမည့္ က်န္းမာေရး အက်ိဳး ေက်းဇူးမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါသည္။
အုန္းရည္ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ေသြးလည္ပတ္မႈကို အားေကာင္း ေစၿပီး ေသြးတိုးျခင္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သည့္ အတြက္ ႏွလံုးထိခိုက္မႈႏွင့္ အျခားႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ျပႆနာမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသန ျပဳခ်က္မ်ားက ေဖာ္ျပသည္။
အုန္းရည္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေသြးထဲသၾကားပါ၀င္မႈကိုလည္း ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။
အကယ္၍ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ရန္ စဥ္းစားေနပါက သင္၏ အစားအေသာက္စာရင္းတြင္ အုန္းရည္ပါ၀င္ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း အာဟာရပညာရွင္မ်ား ေျပာသည္။ အုန္းရည္တြင္ အဆီပါ၀င္မႈ နည္းပါးၿပီး အုန္းရည္ေသာက္ ေပးျခင္းျဖင့္ ဆာေလာင္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သည္။
ဗီတာမင္ႏွင့္ အာဟာရ ဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္သည့္ အုန္းသီးရည္တြင္ ဘက္တီးရီးယားႏွင့္ ဗိုင္းရပ္စ္မ်ားကို ကာကြယ္ႏိုင္ေသာ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား ပါ၀င္သျဖင့္ ငွက္ဖ်ားကဲ့သို႔ ေရာဂါမ်ားကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္ၿပီး ကိုယ္ခံအား စနစ္ကို အားေကာင္းလာေစႏိုင္သည္။
ကိုယ္၀န္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးမ်ား ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း၊ ရင္ပူရင္ဆာျဖစ္ျခင္းႏွင့္ အစာေခ်ဖ်က္မႈ ေႏွးေကြးျခင္းတုိ႔ကို ကာကြယ္ရန္ အုန္းရည္ေသာက္ေပးသင့္ေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ားက ၫႊန္ၾကားထားသည္။
သတၱဳဓာတ္မ်ား၊ ပိုတက္ဆီယမ္ႏွင့္ မဂၢနီဆီယမ္တုိ႔ ပါ၀င္ေသာ အုန္းရည္မွာ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါရွင္အတြက္ အက်ိဳးေက်းဇူးရွိသည္။ အုန္းရည္မွာ ဆီးရႊင္ေစၿပီး ဆီးထုတ္လုပ္မႈႏွင့္ ဆီးရႊင္မႈကို အားေပးသည္။
၀က္ၿခံ (သို႔မဟုတ္) အဖုအပိမ့္ျပႆနာမ်ားရွိေနလွ်င္ (သို႔မဟုတ္) ႏုပ်ိဳေသာ အသားအေရကို ရလိုလွ်င္ ညမအိပ္မီ မ်က္ႏွာကို အုန္းရည္ လိမ္းအိပ္ပါ။ အသားအေရကို ျပန္လည္ျပဳျပင္ႏိုင္ေသာ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား အုန္းရည္တြင္ ပါ၀င္သျဖင့္ လက္ႏွင့္ လက္သည္းမ်ားကိုပါ လိမ္းေပးႏိုင္သည္။
—Ref: TOI
No comments:
Post a Comment