Monday, June 23, 2014

သဘာ၀ကေပးတ့ဲ အဖိုးတန္စားစရာ ကန္စြန္းဥ


သေရစာအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ဟင္းခ်က္စရာအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း စားသံုးေလ့ရွိတ့ဲ ကန္စြန္းဥဟာ အရသာရွိရံုသာမကပဲ ေစ်းသက္သက္သာသာနဲ႔၀ယ္ႏုိင္ၿပီး အာဟာရလည္းျပည့္၀တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ ဘာေတြအေထာက္အကူျပဳသလဲ သိထားသင့္လို႔ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ဗီတာမင္ B6 ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ရုတ္တရက္ ႏွလံုးဒုကၡေပးတာမ်ိဳးေတြကို ကာကြယ္ႏုိင္ၿပီး ဗီတာမင္ C လည္းပါတ့ဲအတြက္ အရိုးနဲ႔သြားက်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူေပးႏုိင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ဗီတာမင္ D ေၾကာင့္ ကိုယ္ခံအားေကာင္းေစၿပီး ရာသီဥတုေၾကာင့္ ေနမေကာင္းျဖစ္တာေတြကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္တယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ သံဓာတ္ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ေသြးျဖဴဥ၊ ေသြးနီဥဆဲလ္မ်ားအတြက္ အက်ိဳးျပဳတ့ဲအျပင္ စိတ္ဖိစီးမႈေတြ ေလ်ာ့နည္းဖို႔၊ ကိ္ုယ္ခံအားစနစ္ အလုပ္ေကာင္းေကာင္းလုပ္ႏုိင္ဖို႔ ကူညီေပးပါတယ္။
ဗီတာမင္ A လည္းပါ၀င္တ့ဲအတြက္ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးႏုိင္ၿပီး ေနေရာင္ျခည္ေၾကာင့္ အေရျပားဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးတာေတြနဲ႔ မ်က္စိက်န္းမာေရးအတြက္ပါ ေကာင္းက်ိဳးေပးတယ္လို႔ က်န္းမာေရး သုေတသနျပဳခ်က္ေတြက ဆိုထားပါတယ္။ ျပဳတ္စား၊ ေၾကာ္စား၊ မီးကင္စား၊ ေပါင္းစား၊ ဟင္းခ်က္စားလို႔ရတ့ဲ ကန္စြန္းဥက ခႏၶာကိုယ္က်န္းမာေရးအျပင္ အသားအေရ၏ေကာင္းျခင္း၊ ခံပင္၏ေကာင္းျခင္းေတြကိုလည္း အက်ိဳးျပဳတာေၾကာင့္ ကန္စြန္းဥေပၚတာနဲ႔ မလြတ္တမ္းစားဖို႔စဥ္းစားရေတာ့မွာပါ။

Ref : www.naturalnews.com

No comments:

Post a Comment

Pages

လာေရာက္ၾကည့္ရႈသည့္ ႏိုင္ငံမ်ား