Tuesday, July 22, 2014

ဗိုက္ခ်ပ္ေစမည့္ အေကာင္းဆံုးအစားအစာမ်ား


ဗိုက္ခ်ပ္ေစရန္အေကာင္းဆံုနည္းလမ္းမွာ ေန႔စဥ္၀မ္းဗိုက္ေလ့က်င့္ခန္း ျပဳလုပ္ျခင္းပင္ျဖစ္သည္ကို ကၽြန္ေတာ္တို႔အားလံုး သိထားၿပီးျဖစ္ပါသည္။ သို႔ေသာ္ သင့္ရည္မွန္းခ်က္ လ်င္ျမန္စြာ ေအာင္ျမင္ေစရန္ ကူညီႏုိင္သည့္ အစားအစာမ်ားရွိပါသည္။ အာဟာရေကာင္းမ်ားရရွိေစၿပီး ဗိုက္ပူျခင္းကိုေလ်ာ့က်ေစကာ သင့္ဗိုက္သားကို ခ်ပ္ရပ္ေစႏုိင္သည့္ အစားအစာမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါသည္။
ဒိန္ခ်ဥ္
*****
ပရိုတိန္းဓာတ္ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ရိဳးရိုးမွာ တစ္ေန႔တာအတြက္ မည္သည့္အခ်ိန္မဆိုစားသံုးရန္ အေကာင္းဆံုးသေရစာျဖစ္သည္။ ယင္းဒိန္ခ်ဥ္တြင္ပါ၀င္ေသာ ပရိုတိန္းဓာတ္က သင္၏အစားစားလိုစိတ္ကိုတားဆီးရန္ ကူညီေပးၿပီး ဆာေလာင္မႈမရွိေစရန္ ကူညီႏုိင္သည္။ ဒိန္ခ်ဥ္ကို အရသာရွိၿပီး က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ သေရစာတစ္ခုအျဖစ္ေျပာင္းလဲရန္ သစ္သီးမ်ားထည့္၍ စားသံုးႏုိင္သည္။
ဘယ္ရီသီး
***********
ဘယ္ရီသီးတြင္ သၾကားပါ၀င္မႈနည္းၿပီး ဓာတိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ား ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။ ေန႔စဥ္ဘယ္ရီသီး တစ္ခြက္စားသံုးျခင္းျဖင့္ ဗိုက္ခ်ပ္ေစၿပီး အစာေခ်ဖ်က္မႈအားေကာင္းေစကာ ေသြးထဲသၾကားပါ၀င္မႈကို ေလ်ာ့က်ေစ၍ ဗိုက္ပူျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစသည္။
ၾကက္ဥမ်ား
***********
ပရိုတိန္းက့ဲသို႔ သဘာ၀အဆီေလာင္ကၽြမ္းေစေသာ ပစၥည္းမ်ားစြာပါ၀င္သည့္ ၾကက္ဥမ်ားမွာ ဗိုက္ခ်ပ္ေစရန္ အေကာင္းဆံုးအစားအစာမ်ားတြင္ပါ၀င္သည္။ နံနက္စာအတြက္ ၾကက္ဥစားျခင္းျဖင့္ သင္အစာေလွ်ာ့စားရန္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။
အခြံမာအသီးမ်ား
*****************
အဆီၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ေသာ အခြံမာအသီးမ်ားစားေပးျခင္းျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်ေစရန္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။ အခြံမာအသီးမ်ားကို ေန႔စဥ္စားေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးထဲသၾကားပါ၀င္မႈကို ထိန္းညွိရာတြင္ ကူညီႏုိင္ကာ အစားစားလိုစိတ္တားဆီးရန္ ကူညီႏုိင္သည္။
ငါး
**
ငါးစားေပးျခင္းျဖင့္ ဇီ၀ျဖစ္စဥ္ကိုျမန္ဆန္ေစၿပီး အစားအေသာက္အငမ္းမရစားလိုျခင္းကို ေလ်ာ့က်ေစသည္။ ေဆာ္လမြန္ငါးႏွင့္ တူနာငါးမ်ားက့ဲသို႔ ငါးမ်ားကိုစားသံုးပပါက Omega-3 ဖက္တီးအက္စစ္မ်ားပါ၀င္၍ အဆီကိုေလာင္ကၽြမ္းေစၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ပို၍ ေလ်ာ့က်ေစသည္။
ပန္းသီး
*******
ပန္းသီးတြင္အဆီေလာင္ကၽြမ္းေစေသာ ဓာတ္တစ္မ်ိဳးႏွင့္ ဖိုက္ဘာဓာတ္ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။ ပန္းစီးတြင္ကယ္လိုရီနည္းၿပီး သၾကားပါ၀င္မႈလည္းနည္းသျဖင့္ ဗိုက္ခ်ပ္ေစရန္ အထူးေကာင္းမြန္ေသာ အသီးျဖစ္သည္။
အရြက္သုပ္
***********
ၾကက္သား (သို႔မဟုတ္) ငါးစားေသာအခ်ိန္တြင္ အရြက္မ်ားမ်ားပါေသာ အသုပ္စားသံုးျခင္းက ဗိုက္ခ်ပ္ေစရန္ အေကာင္းဆံုးျဖစ္သည္။
ကီြႏိုအာေစ့
************
အင္ဒီးစ္ေတာင္တန္းမ်ားတြင္ အဓိကေပါက္ေရာက္သည့္အပင္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ေသာ ကီြႏိုအာပင္မွအေစ့မ်ားတြင္ ပရိုတိန္းဓာတ္၊ ဖုိက္ဘာမ်ားပါ၀င္ကာ အရသာရွိေသာစားစရာျဖစ္သျဖင့္ က်န္းမာေရးအတြက္အထူးေကာင္းမြန္သည္။
ေထာပတ္သီး
**************
ေထာပတ္သီးမွာအာဟာရျပည့္၀ေစသည့္ သစ္သီးမ်ားအနက္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး အစာအိမ္အဆီေလာင္ကၽြမ္းမႈကို ကူညီေပးႏုိင္သလို လတ္ဆတ္ေသာေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္အဆီမ်ားကို ေလာင္ကၽြမ္းေစႏုိင္သည္။
Ref : Internet

No comments:

Post a Comment

Pages

လာေရာက္ၾကည့္ရႈသည့္ ႏိုင္ငံမ်ား