Wednesday, September 2, 2015

ဒီအစားအေသာက္မ်ားကို ေဆးနဲ့တြဲျပီး မစားသံုးမိေစနဲ့


ေနမေကာင္း၊ ဖ်ားနာလို့ ပိဋိဇီ၀ေဆးလို့ေခၚတဲ့ အဂၤလိပ္ေဆးမ်ားကိုေသာက္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေအာက္ပါအစားအေသာက္မ်ားႏွင့္ မစားေသာက္မိေစရန္၊ ေရွာင္ႏိုင္ေစရန္ ေရးသား မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

(၁) လိေမၼာရည္၊ ခရမ္းခ်ဥ္းေဖာ္ရည္ စတဲ့အခ်ဥ္ဓါတ္ပါ၀င္တဲ့ အသီးအရြက္တုိ့ဟာ ပိဋိဇီ၀ေဆးမ်ားႏွင့္ မေသာက္သင့္ပါ။

ေဆးအာနိသင္ကို ေခ်ပ်က္၊ ေႏွာက္ယွက္ေပးပါတယ္။

(၂) စပ်က္သီး၊ စပ်စ္သီးေဖာ္ရည္သည္ ပိဋိဇီ၀ေဆးစြမ္းကို ေခ်ဖ်က္ပစ္ပါတယ္။

(၃) ေသြးနဲ့ပတ္သက္တဲ့ေဆးေတြကို ေသာက္သံုးသူမ်ားအေနနဲ့ ေဆးေသာက္ေနစဥ္ အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားျဖစ္တဲ့ ပန္းေဂၚဖီ၊ ဟင္းႏုနယ္၊ ကညြတ္စတာေတြကို ခဏေရွာင္သင့္ပါတယ္။

(၄) ႏြားႏို့စတဲ့ ႏို့ထြက္ပစၥည္းမ်ားကိုလည္း ေရွာင္သင့္ပါတယ္။

(၅) အမွ်င္ဓါတ္ပါ၀င္တဲ့ Fibers မ်ားကိုလည္း ေဆးႏွင့္အတူ မစားသင့္ပါ။

(၆) ကဖင္းဓါတ္ပါ၀င္တဲ့ လက္ဖက္ရည္၊ ေကာ္ဖီ၊ ကိုလာ၊ စတဲ့ အရည္မ်ားႏ်ွင့္လည္း မတြဲေသာက္သင့္ပါ။ ၄င္းတို့းဟာ လူကိုႏွိဳးၾကားေစသည့္အတြက္ ေဆးႏွင့္ဆန့္က်င္ဖက္ ျဖစ္ေစပါတယ္။

(၇) အရက္၊ ဘီယာ၊ ၀ိုင္၊ ေကာ့ေတး စသည့္ အယ္ကိုေဟာပါ၀င္သည့္ အရည္မ်ားႏွင့္ လံုး၀တြဲမေသာက္သင့္ပါဘူး။ အခန့္မသင့္လွ်င္

ျပန္အန္ထြက္တတ္သလို အေရးေပၚဌာနသို့ မေရာက္ႏုိင္ပါက အသက္ပင္ပါသြားတတ္တဲ့ သာဓကမ်ား ရွိခဲ့ျပီး ျဖစ္ပါတယ္။

အေကာင္းဆံုးကေတာ့ မပူလြန္း၊ မေအးလြန္းသည့္ ရိုးရိုးေရတစ္ခြက္နဲ့သာ

ေသာက္လိုက္တာ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္။

အထက္ကေဖာ္ျပထားတဲ့ အစားအေသာက္မ်ားကိုလည္း ေဆးေသာက္ျပီး သို့မဟုတ္ မေသာက္ခင္ နာရီ၊ တစ္နာရီခန့္အတြင္းမွာ မစားေသာက္မိၾကဖို့ သတိေပးတဲ့အေနနဲ့ ေရးသားမွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။


ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (ပူတာအို)

ကိုးကား - Health Digest

No comments:

Post a Comment

Pages

လာေရာက္ၾကည့္ရႈသည့္ ႏိုင္ငံမ်ား