Thursday, September 24, 2015

ပဲႏုိ႔ေသာက္လွ်င္ ဤေလးခ်က္ကုိ ေရွာင္ေစခ်င္


ယင္းအခ်က္ေလးခ်က္မွာ-

၁။ ၾကက္ဥႏွင့္ အတူ ေဖ်ာ္ေသာက္ရန္ ေရွာင္ရ ပါမည္

ၾကက္ဥထဲတြင္ ေစးကပ္ေသာ ဥအကာသည္ ႏုိ႔ထဲက ထရစ္ပဆင္(Trypsin)ႏွင့္ ေပါင္းစပ္ မိေသာအခါ လခႏၶာ ကိုယ္မွ စုပ္ယူႏုိင္ေသာ အရာဝတၱဳ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ေစတတ္၍ ပဲႏုိ႔၏ အာဟာရ ဓာတ္ကုိ ဆုံး႐ႈံး သြားေစ တတ္ပါသည္။

၂။ ႀကံသကာႏွင့္ အတူ ေဖ်ာ္ေသာက္ရန္ ေရွာင္ရပါမည္

ႀကံသကာ အတြင္းရွိ ၾသဂဲနစ္ အက္စစ္သည္ ပဲႏုိ႔ထဲက ပ႐ုိတင္းဓာတ္ႏွင့္ ေပါင္းစပ္ မိေသာအခါ အႏွစ္သာရ ေျပာင္းကာ အနည္က် ပစၥည္း ျဖစ္ေပၚ လာေစ တတ္သည္။ သၾကားႏွင့္ ပဲႏုိ႔ ေဖ်ာ္ပါက ထုိသုိ႔ ဆုိးက်ဳိး သက္ေရာက္မည္ မဟုတ္ပါ။

၃။ မက်က္တက်က္ ျပဴတ္ၿပီး မေသာက္သင့္

ပဲႏုိ႔ထဲတြင္ ထရစ္ပဆင္ တားဆီးသည့္ အရာဝတၳဳရွိ၍ က်က္ေအာင္ မျပဳတ္ဘဲ ေသာက္သုံး ပါက ေအာ္ဂလီ ဆန္တတ္သည္။ ေအာ့အန္ တတ္သည္။ ေနာက္ဆုံး ဝမ္းေလွ်ာ တတ္ပါသည္။

၄။ဓာတ္ဘူးနဲ႔ မတည့္

ပဲႏုိ႔တြင္ပါေသာ အေစးမ်ားသည္ ဓာတ္ဘူးထဲက ေရေခ်းကုိ ခၽြတ္ႏုိင္သျဖင့္ အခ်ိန္ၾကာလွ်င္ ပဲႏုိ႔တြင္ ေရာဂါပုိးမ်ာ ျပန္႔ပြား ေစတတ္၍ က်န္းမာေရးက အထူး ထိခုိက္ ေစပါသည္။












No comments:

Post a Comment

Pages

လာေရာက္ၾကည့္ရႈသည့္ ႏိုင္ငံမ်ား