ကန္စြန္းရြက္
* ကန္စြန္းရြက္သည္ မိခင္မ်ားအတြက္နို႔ရည္နွင့္သုက္ဓာတ္ကိုပြါးေစဧ။္။အဖ်ားဖ်ားျပီးစအင္အားကုန္ခန္းေန
သူအား ကန္စြန္းရြက္လက္တစ္ဆုပ္၊ ထန္းလ်က္တစ္လံုးထည့္၍ ျပဳတ္တိုက္ပါက ခြန္အားအျမန္ျပည့္ေစဧ။္ ။
ေရငတ္၊ ေက်ာက္တည္ေရာဂါ၊ ဆီးေရာဂါ၊ ေသြး၀မ္းနွင့္မီးယပ္ျဖဴ ေရာဂါတို႔ကို နိုင္ဧ။္ ။ အထူးသျဖင့္ အဆိပ္
အေတာက္ကိုနိုင္ဧ။္ ။ ဆီးပူေျကာင့္ျဖစ္ေသာ ပန္းေသ၊ပန္းညႈိးေရာဂါကို ကန္စြန္းရြက္နွင့္ေထာပတ္ ေျကာ္စားကေပ်ာက္ကင္းေစပါဧ။္ ။
~ ပုစြန္စာ ~
* ေျမတြင္ျပန္႔ေပါက္ေသာမ်ိဳး နွင့္ အဆစ္မွ ေျမကိုတြယ္ကပ္၍ ေပါက္ေသာမ်ိဳး ဟူ၍ နွစ္မ်ိဳးရွိပါဧ။္ ။
ပုစြန္စာရြက္ကို ေျကာ္စားျခင္းျဖင့္၄င္း၊ ဟင္းခ်ိဳခ်က္စားျခင္းျဖင့္၄င္း စားသံုးျကပါဧ။္ ။ အရသာမွာ ဖန္ဧ။္ ။ မိခင္မ်ားအတြက္ နို႔ရည္ကိုပြါးေစဧ။္။အထူးသျဖင့္အဆုပ္ေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳးကိုအက်ိဳးျပဳသည္။ပုစြန္စာဟင္းခ်ိဳကို ေသာက္သံုးပါက ဆီးေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္ ။
~ ကည္ိဳ႕ ~
* ေက်းလက္ေဒသမ်ားတြင္ အတို႔အျမဳပ္အျဖစ္ စားသံုးျကဧ။္ ။ ကညိဳ႕သည္ ေလနွင့္ သည္းေျခကိုနိုင္ဧ။္ ။
၀မ္းခ်ဳပ္ဧ။္ ။ ဆီးပူေရာဂါ၊ေသြး၀မ္းသြားျခင္းေရာဂါတို႔ကိုနိုင္ဧ။္။ေသြးအန္၊ေသြးက်နာကိုေပ်ာက္ကင္းေစပါဧ။္
~ မႈိနတို ~
* အတို႔အျမဳပ္အျဖစ္ အသံုးျပဳျကပါဧ။္ ။ အရြက္သည္ခ်ိဳဧ။္ ။ ၀မ္းမီးကို ေတာက္ေစဧ။္ ။ ခ်ာခ်ာလည္ေအာင္
မူးေ၀ေသာေရာဂါ၊ေသြးပုပ္က်န္ေသာေရာဂါ၊ခံတြင္းပ်က္ေရာဂါ၊ကေလးေလဆန္ေရာဂါတို႔ကိုေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္ ။ မႈိနတ္ုိ(အခ်ိဳ) မ်ိဳးကို ျပဳတ္၍ သျကားသင့္ရံုထည့္ေသာက္ျခင္းျဖင့္၄င္း၊ အပင္ငယ္ေလးမ်ားကို
ေရွာက္ရည္ျဖင့္စိမ္ထားျပီး၂ရက္ခန္႔အျကာတြင္ဆယ္ယူ၍လက္သုပ္လုပ္စားပါကအမ်ိဳးသမီးမ်ားေသြးပုပ္က်ေရာဂါက္ို ေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္ ။
~ ကနေဖာ့ ~
* အပင္ငယ္မ်ိဳးျဖစ္ျပီး အရိုးအရြက္ တစ္ပင္လံုး အသံုးျပဳနိုင္သည္ ။ အရသာမွာ အနည္းငယ္ခါးသက္ဧ။္ ။ စပ္ဧ။္ ။ ၀မ္းအနည္းငယ္ သက္ေစဧ။္ ။ သည္းေျခ နွင့္သလိပ္ကို နိုင္ဧ။္ ။ ကိုယ္ေဖာေရာင္ျခင္းကို နိုင္ဧ။္။ကိုယ္ေဖာေရာင္ျခင္းအတြက္ ကနေဖာ့ ျပဳတ္တို႔စားပါကေပ်ာက္ကင္းေစပါဧ။္ ။ (မွတ္ခ်က္) အပူရွိန္ေျကာင့္ ငုပ္ေသာအေဖာ နွင့္ သလိပ္ေျကာင့္ျဖစ္ေသာ အေဖာမ်ားကိုသာ ေပ်ာက္ကင္းနိုင္ပါသည္ ။
~ ျကက္ဟင္းခါးရြက္ ~
* အရသာ ခါး စိမ့္ဧ။္ ။ ေလ၊ သည္းေျခ၊ သလိပ္ေဒါသ(၃)ပါးကို နိုင္ဧ။္ ။ ပဥၶငါးပါး အသံုးျပဳနိုင္ဧ။္ ။ နႈတ္
ျမိန္ေစဧ။္ ။ ၀မ္းမီးေတာက္ေစဧ။္ ။ အညစ္အေျကးကို ျဖိဳခြင္းဧ။္ ။ ပိုးကိုျဖိဳခြင္းတတ္၍ နႈတ္မျမိန္ေရာဂါ၊ ၀မ္းမီးနုန္႔ေရာဂါ၊အစာမေျကေရာဂါ၊အသည္းေရာဂါ၊၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္း၊ျမင္းသရိုက္ေရာဂါတို႔ကိုေပ်ာက္ကင္းေစပါဧ။္ ။ ထို႔အျပင္ ေဖာေရာင္ေရာဂါ၊ နူနာေရာဂါ တို႔ကိုဖ်က္စီးတတ္ဧ။္ ။ အေညွာ္နွင့္ အပုပ္အခိုးတို႔ကို ထြက္ေစ
ဧ။္။ေက်းလက္ဓေလ့အရအရက္နာက်သူမ်ားျကက္ဟင္းခါးအညြန္႔ကေလးမ်ားကိုအရည္ညွစ္တိုက္ပါ။အညြန္းက္ိုေရေႏြးေဖ်ာ၊ထမင္းနွင့္ေကြ်း။(တနည္း)အရြက္အညြန္႔ကေလးမ်ားကိုျပဳတ္တို႔စားပါ။ ထမင္းရည္ ေသာက္ပါ။အရက္ျကိုက္သူမ်ားအတြက္ အသည္းေဆးပဲျဖစ္ပါသည္။ျကာလ်ွင္ အသည္းက်က္ သြားနိုင္ ပါ သျဖင့္၊ အသည္းမက်က္ေအာင္ ျကက္ဟင္းခါးညြန္႔ စားေပးပါ ။
No comments:
Post a Comment